Stöttning

Allt ljus på Uppsala

Destination Uppsala, Uppsala kommun Kultur

Allt ljus på Uppsala är en ljusfestival som startade 2008. Den har gått vartannat år fram till i år då det blir ett årligt event. Festivalen är ett samarbete mellan Uppsala kommun, Uppsala City, fastighetsägare och övriga aktörer i city. Evenemanget består utav ett utomhusgalleri där ljusobjekt görs genom ljuskonst, belysningar av fasader mm. Under hela festivalen 1-17 november arrangeras även ett antal kringaktiviteter.

Den Lilla Teatern 30 år

Den Lilla Teatern Kultur

Det blir teaterfestival i Uppsala när Den lilla Teatern firar 30 år 28 okt – 3 nov . Scenkonstgrupper runt om i Sverige bjuds in för att komma och delta med sina föreställningar. Syftet med festivalen är att framhäva barnkulturens konstnärliga styrka samt att visa på alla barns rättighet till kultur inom scenkonstområdet.

Väsen 30 år

Olov Johansson Musik Kultur

Väsen, Sveriges mest verksamma folkmusikensemble internationellt sett fyller 30 år som grupp i år och ursprungliga trion har hållit samman genom alla åren. Detta kommer firas med en konsert 26 oktober på hemmaplan i Uppsala (Uppsala Konsert & Kongress) med ett innehåll och en repertoar som blir ett unikt 30-årsfirande.

Uppsala Fotofestival

Uppsala Fotofestival Kultur

26 – 29 september 2019 är det dags för den sjätte upplagan av Uppsala Fotofestival. Festivalen startades med syfte att ge amatörfotografer såväl som proffs en möjlighet till utställning, samverkan och inspiration och har växt så det knakar genom åren. Runt 10 000 besökare deltog på något sätt under den senaste festivalen som genomfördes 2017.

Existentiell litteraturfestival

Uppsala domkyrka Kultur

En helt ny festival där vi genom litteraturen ges möjlighet att reflektera Grundläggande existentiella frågor och frågor om religion och tro har åter fått utrymme på olika sätt, inte minst inom samtidslitteraturen. Det finns i Sverige flera högklassiga litteraturfestivaler, men det saknas en litteraturfestival som belyser dessa frågor och som även äger rum inne i en katedral. Domkyrkan genomför arrangemanget i samverkan med Sigtunastiftelsen och kommunicerar det gemensamt under rubriken “Existentiell litteraturfestival”. 30 aug – 1 sep

Pelle Svanslös 80-årskalas

Sagogränd AB Kultur

Den 27 juli 1939 gavs den första boken om Pelle Svanslös ut. Så den 27 juli 2019 blir det 80 års kalas i Parksnäckan för att fira Uppsalas favoritkatt tillsammans med barnfamiljer i staden.