Vi startar 2024 med att dela ut en miljon kronor

Vi började året starkt – under vårt första beslutsmöte i februari valde Världsklass Uppsala att stödja sex olika evenemang till en total om 1 miljon kronor.

GFNY Uppsala 2024 – 250 000 kr
Den internationella cykelserien Gran Fondo New York (GFNY) är en serie av 32 lopp runtom i världen, som exempelvis i Cannes och Panama. Tävlingen arrangeras i Uppsala den 24 augusti 2024.

Jam & juice dansfestival – 100 000 kr
Uppsala Loves Hip Hop arrangerar dansfestivalen Jam & Juice 2024 – En street dance festival med tävlingar och battles i olika streetdance-stilar. Festivalen arrangeras på Uppsala Konsert och Kongress 18-20 oktober.

Ragnarök Nu – 100 000 kr
Ragnarök nu, är en galaliknande scenkonstuppsättning på temat undergång och myten Ragnarök, som samtidigt gestaltar samtiden. Projektet förenar sångare, skådespelare, körer, dansare och musiker i en stor ensemble med både väl etablerade och nya talanger. Tolv föreställningen går av stapeln i november.

Uppsala konstrunda – 50 000 kr
Zeitgeist ska arrangera en konstvandring genom Uppsalas stadskärna, med avslutning vid Uppsala Konsert och Kongress där man strävar efter att lyfta fram och stärka kulturupplevelsen samt konstnärskapet i Uppsala. Uppsala konstrunda arrangeras den 6 juli.

Uppsala Marathon – 300 000 kr
Uppsala Marathon går årligen av stapeln i oktober och innefattar en hel- och halvmara som bland annat går genom såväl Uppsalas historiska som moderna miljöer. På vägen passerar löparna vikingagravarna i Gamla Uppsala, Nordens största domkyrka och Uppsala slott, men också delar av vår mer moderna stadskärna, Studenternas, Stadsträdgården och Svartbäcken. Evenemanget arrangeras med start- och målgång i centrala Uppsala den 26 oktober.

Uppsala tennis cup – 200 000 kr
Uppsala Tennis Cup är en ny nationell tennistävling för juniorer 10–18 år från hela Sverige. Höstlovet är den optimala tidpunkten för och tillsammans har klubbarna USIF/UTK kapaciteten att genomföra en storartad med totalt 14 inomhusbanor. Med tennisspelande juniorer kommer familj och vänner, och arrangörerna vill skapa ett arrangemang som blir en folkfest för alla besökare – tävlande som publik. Tävlingen arrangeras på USIF Arena och UTK Hallen den 26 oktober – 3 november.