Ytterligare 400 000 till evenemang

Arrangörerna bakom evenemangen Mondo Classics 2024 och Mästerskapet i Ung Företagsamhet har beviljats stöd om totalt 400 000 kr från nätverket Världsklass Uppsala. Nätverket och dess medlemmar vill sätta Uppsala på kartan, nationellt och internationellt, genom att ge finansiellt stöd till arrangemang som bidrar till det.

Det största stödet, 250 000 kr beviljas Upsala IF Friidrott och Mondo Classic 2024.

– Vi är väldigt tacksamma för det stöd Världsklass Uppsala ger för att UIF Friidrott ska ha möjlighet att arrangera Mondo Classic, den mest omtalade stavhoppsgalan i friidrottsvärlden, säger Peter Jonsson, projektledare för Mondo Classic 2024. Det är en idrottsgala där den yttersta världseliten, med vår egen klubbmedlem Mondo Duplantis i spetsen, bjuder på stavhoppning och underhållning i världsklass. Med Världsklass Uppsala stöd kan vi lättare nå ut med vår marknadsföring och kommunikation om detta unika tillfälle att få se friidrott på OS- nivå i Uppsala, fortsätter Peter Jonsson.

Stödet ska användas till marknadsföring men också till att bygga ett starkt varumärke, inte bara i Sverige utan även i stora delar av världen. Publikstorleken vid evenemanget förväntas bli lika som 2023, det vill säga ca 2 300 personer. Evenemanget genomförs den 6 februari.

Ung företagsamhet i Uppsala län beviljades 150 000 för Mästerskapet i Ung Företagsamhet, en regional tävlingsdag där UF-företagare i regionen ska utveckla sina entreprenöriella kunskaper och visa upp sina affärsidéer för näringslivet för att skapa ett nätverk. Utställarna är gymnasieelever som under ett år får prova på att starta, driva och avveckla ett UF-företag. Stödet ska användas för att marknadsföra evenemanget men också för att genomföra en mervärdesskapande aktivitet under mässan.                                                            

– Vi är otroligt glada över detta stöd. Vi ser det som en bekräftelse på att det arbete vi utför är av vikt för en positiv samhällsutveckling och att Uppsalas näringsliv validerar det. Tillsammans med Världsklass Uppsala kan vi nu höja den kvalitativa nivån på vårt Mästerskap, säger Sepideh Wägner, Regionchef Ung Företagsamhet i Uppsala län.

Ett aktivt nätverk bakom stödet

Världsklass Uppsala har under tio års tid stöttat över 200 arrangemang i Uppsala med närmare 50 miljoner kronor. Arrangemang som stärker Uppsala som plats, både nationellt och internationellt.

Nätverket utgörs av 20 av stadens ledande organisationer och företag; Agenda Advokatbyrå, Akademiska hus, Atrium Ljungberg, Bjerking, Castellum, Cytiva, Destination Uppsala, Fresenius Kabi, Galderma, Handelsbanken Uppsala, Lindahl advokatbyrå, Länsförsäkringar Uppsala, SLU, Thermo Fisher, Uppsala kommun, Uppsala universitet, Region Uppsala, Rosendal Fastigheter, Vasakronan och Vattenfall.

För frågor eller mer information, kontakta gärna:

Brita Zetterberg Blom – projektledare Världsklass, Destination Uppsala
Tel: 018 – 727 48 10, E-post: brita.zetterberg-blom@uppsala.se  

Christer Svensson – ordförande, Världsklass Uppsala
Tel: 070-345 25 42, E-post: christer@csuab.se